Veiligheid aan boord

Veiligheid

Heli Service Belgium waarborgt in haar vliegactiviteiten conformiteit aan de internationale luchtvaartnormen. Tenslotte zijn we beiden betrokken partij en dus evenveel geïnteresseerd in veiligheid als u. Daarom leggen wij sterk de nadruk op het onderhoud van onze helikopters en de operationele vliegveiligheid. Onze piloten worden jaarlijks gecheckt op hun theoretische en praktische kennis, net als op hun medische conditie. Afhankelijk van de leeftijd van de piloot vindt zo’n medische keuring halfjaarlijks plaats. Veiligheid is de standaardvereiste voor iedere vliegactiviteit bij HSB.

Veiligheid aan boord van onze helikopters

Alle passagiers krijgen een uitvoerige veiligheidsbriefing voor de vlucht, met inbegrip van de werking van de deuren in geval van nood, veiligheidsgordels en algemene veiligheidsregels rondom de helikopter. Aan boord bevinden zich ook speciale briefingkaarten met veiligheidsrichtlijnen voor iedere passagier.

Eens aan boord wordt u verzocht de veiligheidsriemen te dragen. De deuren van de passagiersruimte worden enkel gesloten en geopend door de piloot of een assistent. Volgens de regelgeving bent u verplicht uw mobiele telefoon uit te schakelen (OFF) aan boord van luchtvaartuigen. U mag die pas weer inschakelen als u uit de helikopter bent gestapt. Gelieve te aanvaarden dat een gezagvoerderpiloot kan beslissen het vertrek te verdagen of te annuleren als de weersomstandigheden niet gunstig zijn. Een piloot kan eveneens personen weigeren aan boord van een helikopter, bijvoorbeeld als die onder invloed zijn van alcohol of drugs, in zodanige mate dat ze een gevaar voor de helikopter of andere passagiers zouden kunnen vormen of als die het comfort van andere passagiers zouden kunnen verstoren.

Transport van gevaarlijke goederen (stoffen) is verboden. De volgende gevaarlijke stoffen mag u nooit als hand- of ruimbagage meenemen:

(Auto)batterijen & loodzuuraccu’s
Besmettelijk materiaal
Bijtende stoffen
Explosieven (bv. vuurwerk, munitie & noodsignalen)
Giftige stoffen & traangas
Kwik
Magnetische, schadelijke, prikkelende & onwelriekende stoffen
Ontvlambare voorwerpen & vloeistoffen (bv. aceton, ether, alcohol, benzine & lucifers)
Oxiderende stoffen
Radioactieve stoffen
Samengeperste gassen (bv. spuitbussen & zuurstofflessen)
Wapens
Voor meer informatie kan u steeds contact met ons opnemen.

Meer weten over onze veiligheidsvoorwaarden?

Aarzel dan niet om ons te contacteren!